STOR DEAL: Trondheim Innovation Center er en av eiendommene som inngår i stordealen i Trondheim. Foto: Koteng/Interiørfoto.no

Skaper kontorkjempe verdt 2,5 milliarder

25/03/2022

Den nye kontorgiganten i Trondheim får samlede leieinntekter på 135 millioner kroner og en eiendomsverdi på 2,525 milliarder etter to eiendomskjøp.

 

Estate Nyheter har tidligere omtalt Lerka Eiendoms storstilte eiendomssatsing i Trondheim. Clarksons Platou tilrettela for dealen, som inneholdt til sammen fem eiendommer. Det ble inngått et samarbeid med NTNU om en proptech-lab, hvor studentene kan bruke eiendomsporteføljen i undervisningen. Målet er at studentene, selskaper og start-ups skal delta i utviklingsprosessen, og bli med på å forme bydelen ved å teste sine ideer i praksis.

Nå tar Lerka Eiendom, som er nest største aksjonær i Trondheim Areal, Trondheim-satsingen et stort skritt videre når det kjøpes ytterligere to eiendommer. Prosjektet har bud-aksept på aksjene i Tunga Invest II AS, som eier Bromstadvegen 59, en eiendom leid ut til Autronica. Selger er et Arctic Securities-syndikat. Eiendomsverdien er rundt 350 millioner kroner.

Nå er Trondheim Areal også i ferd med å kjøpe Trondheim Innovation Center-eiendommen i Otto Nielsens veg 12 for 975 millioner kroner. Arctic Securities er rådgiver i dealene og gjennomfører kapitalinnhenting til selskapet. Etter kjøpene er den samlede eiendomsverdien 2,525 milliarder kroner. SPG Corporate Finance har vært selgers rådgiver i salget av Trondheim Innovation Center-eiendommen.

– Vi prøver å bygge opp et industrielt eiendomsselskap i Trondheim. Vi har vært der siden 2017 og bygd sten på sten og føler at vi forstår markedet. Det er høyere direkteavkastning i Trondheim, samtidig er det Norges teknologihovedstad. Det er et stabilt marked som ikke er gearet mot oljen, sier Harald Mohn i Lerka Eiendom.

Etter dealene får Trondheim Areal årlige leieinntekter på 135 millioner kroner. Bygningsarealet er 80.000 kvadratmeter. Men Mohn ønsker ikke å stoppe der. Det er et betydelig utviklingspotensial i porteføljen på opp mot 120.000 kvadratmeter, hvorav nesten halvparten kan stå ferdig innen ti år.

– I tillegg skal vi kjøpe eiendom. Målet er å bli en av de store aktørene i Trondheim, sier Mohn.

Det er Lerka Eiendom som holder i all utviklingen og driften av selskapet. Nå ser de etter en lokal person som kan være en dedikert CEO i den nye eiendomsgiganten.