NYTT BYDELSHUS: Bygget ligger mellom Trondheimsveien og t-banen på Rødtvedt. Ill.: Arcasa

Mens andre drar i bremsen, går Lerka Utvikling i gang med storprosjekt

10/07/2022

Lerka Utvikling skal bygge bydelshus for Bydel Grorud på over 9.000 kvadratmeter. – Skal vi gjøre et prosjekt i dette markedet, så er det dette vi vil gjøre, sier Lars R. Kristiansen.

 

Lerka Utvikling har akkurat vunnet kampen om å få bygge det nye bydelshuset til bydel Grorud, kort tid etter at selskapet sto for utviklingen av bydelshuset til Bydel Alna på Furuset. Tom Egil Roll-Olsen ble ansatt som daglig leder og partner i Lerka Utvikling i forbindelse med byggingen av bydelshuset, som ble overlevert i desember 2021.

– Vi leverte 100 prosent på tid, pris og alle kvaliteter Bydel Alna ville ha. Arbeidene på Furuset inkluderte rehabiliteringen av tilstøtende bygg, samt utvikling av øvrige eiendommer under Furuset Utvikling, eid av Lerka Eiendom, Linstow og Wahl Eiendom, sier Roll-Olsen.

Det vellykkede prosjektet har gitt Lerka-partnerne blod på tann.

– Vi har en veldig god referanse fra Bydel Alna, og meldte oss derfor på i konkurransen om å bygge for Bydel Grorud. Vi kjøpte tomten i Kakkelovnskroken 3, rett ved Rødtvedt T-banestasjon, spesifikt for dette prosjektet, sier Lars R. Kristiansen.

JAKTER ENTREPRENØR: Til høsten skal Lerka Utvikling hyre inn entreprenør for prosjektet. Ill.: Arcasa.

Han forteller at Lerka har fått tilbakemelding fra PBE om at det å bygge bydelshus her er innenfor formålet for eksisterende rammetillatelse.

– Nå har vi signert intensjonsavtale for bygget og vi vil over sommeren signere leiekontrakten, sier Kristiansen.

– Hva tenker du om å gå i gang med et nybyggprosjekt med den usikkerheten som råder nå rundt materialtilganger og byggekostnader?

– Markedet er spesielt nå og det er dyrt å bygge. Men vi tror entreprenørenes ordrebøker blir slankere til høsten, og da vil flere konkurrere om å bygge for oss. Rødtvedt er et spennende område. Her vil Bydel Grorud få et bygg de kan være stolte av på en meget sentral tomt.

Han forteller at Lerka Utvikling har hyret inn ARCASA som arkitekt på prosjektet.

– De var også arkitekt for bydelshuset på Furuset. På Rødtvedt har vi brukt Cushman & Wakefield som rådgivere, mens bydelen har brukt Malling & Co. Vi vil utvikle 9.300 kvadratmeter, hvorav ca. 7.500 er til bydelen. Vi jobber også for å få inn andre leietakere innenfor offentlige tjenester og helse, samt apotek og kafé med bakeriutsalg, sier Roll-Olsen.

Han har ambisjoner om at det nye bygget vil bli et positivt signalbygg, med blågrønt tak, og gi lite trafikk sammenlignet med kombinasjonsbygget som det er en gjeldende rammetillatelse for på tomten.

– Vi skal bygge Groruddalens flotteste bygg, sier Roll-Olsen.