Nordic Semiconductor er en viktig teknologiaktør i Trondeim Innovation Center på Tyholt.

Teknogigant blir hos Trondheim Areal til 2037

26/12/2023

Nordic Semiconductor har signert leieavtale i Trondheim Innovation Center på Tyholt helt frem til utgangen av 2037.

 

Dermed har Trondheim Areal, som ble etablert akkurat da pandemien traff Norge, landet sin største leieavtale noensinne.

Ifølge daglig leder i både Lerka Eiendom og Trondheim Areal Harald Mohn, omfatter leieavtalen ca. 11.000 kvadratmeter. Avtalen innebærer at løpetiden på selskapets vektede snitt-gjenværende husleie har økt til 5,7 år.

Trondheim Innovation Center har adressen Otto Nielsens vei 12. I tillegg til halvledersuksessen Nordic Semiconductor, har bygget leietakere som Cowi, Telenor, Telenor-spinoffen Gintel, Geomatikk, Mattilsynet, 4Service, Mycoteam, Neras Direkte og Honeywell. Lerka Eiendom og eierne i Trondheim Areal har ambisjoner om å styrke byggets techprofil.

– Vi skal utvikle Trondheims mest attraktive kompetansesenter, sa Mohn nylig til Estate da han fortalte om utviklingsplanene for eiendommen.

Trondheim Areal er nå i gang med en parallell regulerings- og rammesøknad som er inne til behandling. Eiendomsselskapet skal bygge 25.000 kvadratmeter oppe på parkeringshuset til Trondheim Innovation Center. Harald Mohn forteller at de nye byggene vil dra nytte av fellesarealene til de gamle byggene. Det blir dermed svært effektive ekstra arealer etter at utbyggingen er gjennomført.

Harald Mohn tror samtidig at utviklingen av Ocean Space Center på nabotomten, som skal brukes av fagmiljøene til NTNU og SINTEF, også vil bidra til at flere selskaper innenfor havforskning vil etablere seg i området. Det kan gi Trondheim Innovation Center-bygget ytterligere muligheter.